frihet

4 strategier för skapa en känsla av frihet

Frihet

 

Du vet känslan….den du får när du känner dig fri…det är något magiskt pirrande som sprider sig i kroppen…

Att stå på ett berg och se ut över dalen…eller att vara på en flygplats. Jag älskar flygplatser! Se planen lyfta och landa, att vara en del av att vara på väg någonstans…
I min vardag har jag kanske omedvetet sett till att jag får en dos av frihet varje dag eftersom vi bor så nära Arlanda. Vi ser plan lyfta från sovrumsfönstret. Det hörs bara svagt men jag älskar det! Har du något som ger dig en enorm frihetskänsla?

 

frihet

 

 

Idag ger jag dig 4 strategier för att skapa en känsla av frihet. 

 

1. Gör plats för frihet i din kalender 

 

Dels drar jag ett streck över fredagar & kallar det för “Friday Feeling”. Varje gång får jag samma känsla av att vara lite “wild & crazy” för man suddar bara inte bort jobb en hel dag för att njuta av att bara vara….eller? Gör det här för att frihet handlar om att ta hand om det viktigaste du har, nämligen dig själv. Jag tycker om att tänka “hållbart entreprenörskap”.

Jag använder mig också av något som jag kallar för mina “time slots”. Tid att spontant kunna göra vad jag vill eller absolut ingenting!

Har du tänkt på att frihet är just att våga lämna plats för frihet!

 

2. Att lämna situationer eller människor som gör att du känner dig fängslad

 

Alla har vi människor i vårt liv som talar om hur vi ska leva. Jag kände det starkt när skulle åka till Kina då vi fick så mycket “tips” och tankar av människor som ville väl, men som var rädda för förändring. “Hur kan ni rycka upp barnen från deras normala miljö” – Vad är en normal miljö? “Gräset är inte grönare på andra sidan” – Jo det kanske är det och faktiskt tom mer spännande! “Ni kommer att ångra er” – Eller kanske ångrar vi bara det vi inte gör…..

Släpp taget om de som gör att du känner dig som en fånge….det är ditt liv…det är dina val och det är NU ditt liv pågår. Vänta inte med att ta de beslut du måste ta och de vägar du vill välja. Det gäller oavsett om det gäller familj, vänner, karriär eller stora livsval. Det är faktiskt DITT liv det handlar om.

Gör det här för att frihet är att vara sann mot dig själv!

 

3. Hämta kraft

 

Jag pratar om platser där du “connectar” med vem du vill vara och där du hämtar kraft att orka. Det kan vara i skogen, vid havet, på landet. Att “ladda batterierna” eller fyllas upp med extra energi är något som jag verkligen rekommenderar alla att göra. Koppla bort, koppla ner och bara vara. I sommar har jag bestämt mig för att ge mig tid att hämta kraft. Att njuta av stunden och att lägga bort mobilen ibland och vara på riktigt närvarande i det som händer runt mig.

Gör det här för att frihet är att ge dig själv tid att läka inombords. 

 

4. Påminn dig själv att det är du som bestämmer över ditt liv

 

Ibland behöver vi påminnas om att det är VI som är ansvariga för våra liv. Ibland läser jag eller ser att någon skriver; jag är så glad att jag har semester så att jag kan få vara ledig från mitt vanliga jobb, så att jag kan få jobba med det jag brinner och älskar att göra.

Det var jag tidigare….det var jag som sa precis så. Det gör ont i mig att läsa de raderna. Att inse att det finns så många som av olika anledningar tror att de måste ha ett “riktigt jobb”. Jag har all förståelse för att man ibland måste bita ihop och bara tjäna pengar, så är verkligheten. Samtidigt så vet jag (eftersom jag själv har varit där) att det är så lätt att inte våga ta steget. Kanske pågrund av att man drar på sig för stora kostnader, lån, förväntningar av att ha hög materiell standard, av omgivningen mm.

Så är skälet att du inte klarar din ekonomi så tycker jag def att du ska starta en ev verksamhet på sidan om, spara pengar till att kunna flytta utomlands eller vad det nu än är som ger dig frihet och sen fasa ut ditt jobb. Är skälet att du är rädd…då tycker jag att du ska hoppa! Saker har en magisk förmåga att falla på plats…pusselbitar som connectar och möten som sker. Ibland händer inte det eftersom vi inte satsar och vågar!

En övning jag gör med en del klienter är: Tänk dig att du är gammal och ser tillbaka på ditt liv. Vad skulle du ångra just i den stunden? De flesta jag frågar säger att de skulle ångra det som de inte gjorde….de som de inte vågade….att de inte tog vara på det som verkligen är viktigt.

Om du känner dig fånge i ditt eget liv  så är det dags att justera din attityd eller ditt liv. Det är DU som bestämmer och det är bara DU som kan skapa ett liv som gör att du känner dig fri. Hur det är och vad som finns i ditt liv, det är helt upp till dig. Fundera på vad det är som gör att du känner dig fri och försök att göra mer av det oftare. 

Gör det här för att frihet är att skapa ett liv där du känner dig fri. 

Dela gärna med dig vad som gör att du känner dig fri. Vad betyder frihet för dig?

 

Vill du ha hjälp med att skapa mer frihet och våga ta steget så kan jag hjälpa dig vidare. Läs mer här

private business coach

Comments

  1. Tina Sundström

    Mycket bra och fint skrivet. Till mig talar främst punkt nr 2 och 4. Försöker påminna mig själv varje dag om att det är jag som bestämmer hur mitt liv ska se ut och vad jag ska göra av det! Svårt dock att göra något åt människor i min närhet som jag älskar men som ändå får mig att känna mig fången ibland…

    http://www.idareme.se/

    1. Ja jag håller med dig att det inte är lätt att påminna sig själv men viktigt. Tack för dina fina ord. M

Add A Comment